Ajuntament d'Andratx

Inici -> El Municipi -> Espais naturals -> Sa Dragonera

Sa Dragonera

Tornar Imprimir

Panorßmica Dragonera

Sa Dragonera, Parc Natural des de l'any 1995, Ús l'illot mÚs gran de Mallorca, amb una longitud de 4,2 km entre el cap de Tramuntana i el cap de Llebeig. Es troba a 700 metres de la costa mallorquina i estÓ separada de Sant Elm pel canal des Freu.

El ponent de l'illa estÓ format per espectaculars penya-segats verticals. En canvi, la costa de llevant, la formen torrents, petites cales i el port natural de cala Lladˇ, on es troba el Centre d'Interpretaciˇ amb una petita exposiciˇ del Parc i d'on parteixen les excursions a peu a cada un dels fars que hi ha a l'illa.

El punt mÚs alt Ús na P˛pia, a 353 m d'alšada, on es troba el far del mateix nom, desmantellat el 1910. Va ser aquest any quan els altres fars entraren en funcionament. El 1905 es va edificar el far de Llebeig a 121 metres sobre el nivell de la mar. El 1907 es va construir el de Tramuntana, a 54 metres d'alšada.

El 1585 es va alšar la torre de Llebeig per evitar l'entrada de vaixells pirates a la cala. La torre va ser restaurada i habilitada per a l'accÚs el 2004.

Al Parc tambÚ es poden observar altres construccions tradicionals com sˇn el forn de calš, el mirador de na Miranda, el colomer, entre d'altres.

Sa Dragonera va ser utilitzada al llarg de la seva hist˛ria per corsaris, pirates i contrabandistes, a partir d'aquests personatges es crearen nombroses llegendes en torn a l'illa de les sargantanes.

Contingut relacionat

Enllašos addicionals

Data ˙ltima modificaciˇ: 02/09/2011 a les 10:51

Te pot interessar...

Aneu a la Seu Electr˛nica Portal de TransparŔncia (Botˇ) Pagament de tributs Pagament  de Tributs Ajuntament (Autoliquidacions i Liquidacions) Banner Visit Andratx BOTON ACCESO DIRECTO CERTIFICADOS VIAJES LÝnia Verda Accessos a trÓmits Aneu al Bolg d'Esports boton acceso directo biblioteca CatÓleg Patrimoni normas urbanisticas 2007 senderismo watch about boton acceso directo farmacias

Ajuntament d'Andratx -  Av. de la Curia, 1 . 07150 Andratx
TelŔfon: 971-628000 Fax: 971-136552
Correu electr˛nic: sac@andratx.cat