Ajuntament d'Andratx

Inici -> S'arracó

S'Arracó

Tornar Imprimir

Església de s'Arracó

S'Arracó és un poble petit i entranyable, on la quietud i l'hospitalitat que es respira als seus carrers atreuen tot el que visita aquest llogaret de menys de 1.000 habitants.

S'Arracó conserva l'encant de les cases típiques dels pobles de l'interior, baixes i tradicionals amb un petit hort o jardí, encara que també llueix mostres de l'arquitectura senyorial, com són les diverses cases d'estil modernista, construïdes amb els diners que els emigrants arraconers enviaven des de França a les seves famílies, la majoria de les quals es situen al carrer de França, el carrer principal.

També són remarcables l'edifici de ca ses Monges, l'escola antiga ,actual casa de cultura, i tres tradicionals cafès que són el punt de trobada de la gent del poble. Però l'edifici principal de s'Arracó és l'església del Sant Crist, edificada l'any 1704 per Antoni Ferrandell Verí, considerat el fundador del poble. Al seu interior, hi destaquen el retaule barroc dedicat al Sant Crist i el de la Mare de Déu de la Trapa, imatge que procedeix del desaparegut monestir trapenc. També es poden trobar alguns testimonis de l'economia rural, com són les antigues possessions de Son Guillem, Son Joan, Son Castell i Son Nadal, a l'igual que els molins o les sínies que recorden un passat agrícola.

Pel que fa els esports, el poble compta amb una moderna instal·lació esportiva, el camp d'esports de sa Vinya, dotat de gespa artificial i preparat per a la pràctica d'esports com el futbol o el rugbi. Però fer excursions és la millor opció de lleure a s'Arracó. El paisatge de muntanya dóna l'oportunitat de fer interessants excursions a peu i gaudir de meravellosos paratges i immillorables vistes. Una de les rutes més populars és la pujada al monestir de la Trapa.

Un petit hotel d'ambient familiar i un parell de restaurants per provar els suculents plats de la més variada cuina internacional, també formen part dels atractius de s'Arracó.

Contingut relacionat

Documents

Imatges

mapa sarraco 2013

Data última modificació: 03/07/2013 a les 17:16

Aneu a la Seu Electrònica Portal de Transparència (Botó) Aneu a Perfil del Contractant Botó Pagament de tributs voluntari 2015 Pagament de tributs BOTON ACCESO DIRECTO CERTIFICADOS VIAJES Línia Verda Accessos a tràmits Aneu al Bolg d'Esports boton acceso directo biblioteca Catàleg Patrimoni normas urbanisticas 2007 senderismo watch about boton acceso directo farmacias

Ajuntament d'Andratx -  Av. de la Curia, 1 . 07150 Andratx
Telèfon: 971-628000 Fax: 971-136552
Correu electrònic: sac@andratx.cat