Ajuntament d'Andratx

Inici -> Sant elm

Sant Elm

Tornar Imprimir

Sant Elm

Sant Elm Ús un antic poble de pescadors que s'ha convertit en un petit centre turÝstic, tranquil i acollidor, format per cases d'estiueig i residencials, on es pot trobar una variada oferta de restaurants, bars i una petita Órea comercial.

Aquest nucli costaner, antigament, es deia la Palomera, on les tropes del rei Jaume I fondejaren abans de desembarcar a Santa Ponša, l'any 1229. Fins a principis del segle XX, Sant Elm vivia de la pesca i de la salaˇ de peix. Actualment, aquesta petita localitat, habitada per 400 persones aprox., viu del turisme.

Aquesta zona tÚ una herŔncia patrimonial hist˛rica molt important i valuosa. Per un costat, el record del rei Jaume II a l'antic hospital de mariners i oratori, avui conegut com la Torre de Sant Elm. Per un altre, La Trapa, on una comunitat de monjos constru´ren un monestir cap el 1810. Finalment, les torres de defensa de cala en Basset i la de Llebeig, a sa Dragonera, com a vestigis de les fortificacions defensives per prevenir els atacs de corsaris i pirates.

Un altre alĚlicient de Sant Elm sˇn les platges d'arena fina, sa Gran o sa Petita; o les de c˛dols com cala es Conills o cala en Basset, que sˇn esplŔndides per refrescar-se i prendre el sol.

Sant Elm disposa d'una petita i ˛ptima oferta d'allotjament i de restauraciˇ. El migdia i el vespre sˇn excelĚlents moments per tastar les delÝcies de la seva cuina als diversos restaurants, i gaudir d'immillorables vistes de la mar i sa Dragonera.

Espais Naturals, rutes a peu, patrimoni hist˛ric, platges de gran bellesa i facilitats per a la prÓctica d'esports nÓutics sˇn alguns dels atractius que Sant Elm ofereix als seus visitants. Ideal per al turisme familiar i per gaudir de la naturalesa, Sant Elm tÚ el privilegi de comptar amb dos indrets d'excepcional interŔs: el Parc Natural de sa Dragonera i la Reserva Natural de la Trapa.

Contingut relacionat

Documents

Imatges

mapa sant elm 2013

Data ˙ltima modificaciˇ: 03/07/2013 a les 17:18

Aneu a la Seu Electr˛nica Portal de TransparŔncia (Botˇ) Pagament de tributs Pagament  de Tributs Ajuntament (Autoliquidacions i Liquidacions) Banner Visit Andratx BOTON ACCESO DIRECTO CERTIFICADOS VIAJES LÝnia Verda Accessos a trÓmits Aneu al Bolg d'Esports boton acceso directo biblioteca CatÓleg Patrimoni normas urbanisticas 2007 senderismo watch about boton acceso directo farmacias

Ajuntament d'Andratx -  Av. de la Curia, 1 . 07150 Andratx
TelŔfon: 971-628000 Fax: 971-136552
Correu electr˛nic: sac@andratx.cat