Ajuntament d'Andratx

Inici -> └rees -> Medi Ambient -> Residus

Residus

Tornar Imprimir

La finalitat del departament de Medi Ambient Ús el control de l'eliminaciˇ dels residus s˛lids urbans.

En aquest sentit existeix el Parc Verd:

El Parc Verd d'Andratx es troba situat en es camÝ des Vinyet amb la carretera del Port.

L'horari Ús de dilluns a divendres  8:30h a 13:30h y de 16h a 18h i els dissabtes i diumenges de 8h a 13h. Ha de romandre tancat la resta del temps per evitar actes de vandalisme o d'abocament incontrolat.El Parc Verd tÚ entre uns 550-850 usuaris al mes.

L'˙s del parc verd Ús exclusivament domŔstic i per a l'aportaciˇ dels residus procedents de les llars i generadors singulars no qualificats. Els generadors singulars qualificats i productors de residus d'origen comercial i/o empresarial hauran de gestionar la recollida dels seus residus a travÚs de gestors autoritzats. En cap cas poden utilitzar el Parc Verd com espai d'aportaciˇ dels seus residus.

L'entrada amb vehicle facilita que es descarreguin els residus de forma mÚs c˛moda i prÓctica, ja que els contenidors estan a un nivell mes baix per ajudar als usuaris.

Trobem distints tipus de contenidors:

1.- Els mÚs grans que tenen una rampa per accedir amb cotxes i descarregar directament dins aquests, residus de construcciˇ i demoliciˇ, poda, voluminosos...

2.- Per altre banda trobem els "iglus", entre els qual cap distingir:

- En primer lloc l'igl˙ BLAU on es diposita el paper i el cartˇ (diaris, capses, fulles, cartons, etc)

- El contenidor GROC Ús el dels envasos, dins aquest podem dipositar tot tipus de botelles de plÓstic, tetabrics, bosses de plÓstic, pots de plÓstic, llaunes i els d'envasos lleugers.

- Contenidor VERD, de vidre (pots i ampolles de vidre).

3.- Per altra banda, tenim un altre tipus de contenidors en els quals s'ha d'abocar l'oli vegetal usat, procedent de les llars.

4.- Existeixen uns contenidors a prop˛sit per a tot  tipus de material electr˛nic no voluminˇs, com poden ser ordinadors, televisors i impressores, separat d'un contenidor especial on nomÚs tindrem electrodomŔstics mÚs voluminosos d'˙s particular.

D'entre els residus potencialment contaminants i/o perillosos que podem dipositar en el Parc Verd, trobem:

- Tubs de fluorescents
- Pots de pintura i vernÝs
- Filtres d'oli.
- Dissolvents.
- Sacs blancs pel suro.
- PneumÓtics fora d'˙s.
- Contenidors grans:
- Voluminosos: com poden ser llits, mobles,
- ElŔctrics
- Metalls (alumini, ferro...).
- Restes de poda.
- Residus de construcciˇ i demoliciˇ de carÓcter particular i puntual com poden ser restes de ciment, maons, teules i material d'obra en general.

Les empreses estan obligades a tenir un contenidor especial per a aquests residus. Els productors de residus de construcciˇ i demoliciˇ estan obligats a presentar, adjunt a la corresponent solĚlicitud de llicŔncia d'obra, tant si es tracta d'obra menor com d'obra major, un contracte formalitzat amb MAC Insular, SL; que Ús el gestor autoritzat per al servei p˙blic insular per gestionar els residus generats.

La recollida de voluminosos a particulars, que l'Ajuntament ofereix de manera totalment gratuita, s'ha de fer mitjanšant una cridada prŔvia al telŔfon gratu´t 900 901 014, en horari de 9h a 14h. Aquests es recolliran en horari de 6h a 12.30h en temporada alta, i de 7h a 13.30h en temporada baixa.

S'hauran de treure a la via p˙blica en l'horari i lloc acordats durant la cita prŔvia. En el cas de que els residus es treguin al carrer sense l'avÝs previ es procedirÓ a la corresponent sanciˇ. 

Data ˙ltima modificaciˇ: 28/03/2019 a les 11:19


Ajuntament d'Andratx -  Av. de la Curia, 1 . 07150 Andratx
TelŔfon: 971-628000 Fax: 971-136552
Correu electr˛nic: sac@andratx.cat