Ajuntament d'Andratx

Inici -> El Municipi -> Patrimoni

Patrimoni d'Andratx

Tornar Imprimir

Casa modernista ca n'Escolana

PATRIMONI

El municipi d'Andratx compta amb un patrimoni històric, cultural i etnològic molt important i valuós.

L'arquitectura religiosa és especialment remarcable, ja que es poden comptabilitzar fins a quatre esglésies parroquials: l'església de Santa Maria, a Andratx; la de la Mare de Déu del Carme, al Port; la del Sant Crist, a s'Arracó; i finalment, la dedicada a Santa Catalina Tomàs a Sant Elm. Cal esmentar que as Camp de Mar, existeix una petita capella dedicada a Sant Joaquim i a Santa Aina. Menció especial tenen els retaules barrocs de l'església de Santa Maria d'Andratx. Completen aquest patrimoni religiós la petita ermita de Son Orlandis i alguns convents, els quals, actualment, han perdut la seva primitiva funció per convertir-se en espais per altres usos.

Quant a arquitectura civil, destaquen alguns casals i cases modernistes, les magnífiques possessions, les torres de defensa i algunes construccions de caire etnològic que es poden trobar per les muntanyes. Pel que fa a les cases modernistes, s'han de mencionar les dels nuclis urbans d'Andratx i s'Arracó. De les possessions, sobresurt Son Mas, actual Ajuntament, encara que també són dignes de mencionar Son Fortuny, Son Esteve, Son Orlandis, a Andratx; Son Castell, Son Guiem, Son Joan i Son Nadal a s'Arracó. Un altre edifici a ressaltar, és la Llotja del Port d'Andratx, símbol de la vigència de l'activitat pesquera.

De l'arquitectura defensiva destaquen les torres del castell de Sant Elm, de cala en Basset a Sant Elm i de Llebeig a sa Dragonera; de Sant Carles a sa Mola i del núm. 9 del carrer Rodríguez Acosta, al Port d'Andratx; del cap Andritxol, as Camp de Mar i, finalment, la de s'Evangèlica, a la carretera d'Estellencs.

Com a elements etnològics, cal citar les rotes o marjades de conreu, els marges de pedra seca, els rotlos de sitja per fer carbó, els forns de calç, les fonts, els pous, els aljubs i les sínies, els molins de vent, les casetes de roter i de carboner o els camins empedrats.

Data última modificació: 02/09/2011 a les 12:55


Ajuntament d'Andratx -  Av. de la Curia, 1 . 07150 Andratx
Telèfon: 971-628000 Fax: 971-136552
Correu electrònic: sac@andratx.cat