Ajuntament d'Andratx

Inici -> El Municipi -> Nuclis de poblaciˇ

Port d'Andratx

Tornar Imprimir

Nit Port d'Andratx

El Port d'Andratx Ús un dels millors i mÚs espectaculars ports naturals de les Balears, rodejat de belles cales d'aigŘes transparents com cala Llamp, cala Moragues i cala d'Egos. Aquesta moderna localitat portuÓria, de 3.300 habitants aprox., ha passat de ser un antic refugi de pescadors a ser un dels centres turÝstics mÚs importants i visitats de Mallorca, grÓcies a la seva activitat nÓutica, cosa que propicia un turisme residencial mÚs exclusiu.

El Port Ús un lloc cosmopolita i alegre, on es mesclen nombroses cultures i es combinen compres, sol i oci nocturn. TambÚ ofereix una infinitat d'activitats relacionades amb la mar. No obstant, compta amb un dels ports esportius millor dotat de les Illes, el Club de Vela d'Andratx, amb uns 500 amaraments ocupat per embarcacions esportives i d'esplai.

La mÓxima animaciˇ es concentra al passeig marÝtim i al moll, on es situa l'edifici de la Llotja, testimoni de la vigŔncia de l'activitat pesquera i on es poden comprar les captures de peix fresc dels pescadors, els horabaixes. Tendes i restaurants amb agradables terrasses mirant la mar omplen el passeig marÝtim, que condueix al far i al Club de Vela, passant pel petit torrent des Saluet.

Al Port s'hi ubiquen elements patrimonials de gran interŔs hist˛ric i arquitect˛nic. Per una banda, les torres de defensa, testimonis de l'amenaša corsÓria que va existir a la zona, com la de Sant Carles, a sa Mola; o la del n˙m. 9 del carrer RodrÝguez Acosta, convertida en una vivenda privada. Per altra banda, l'arquitectura religiosa ve representada per l'esglÚsia de Nostra Senyora del Carme.

El Port d'Andratx disposa d'una selecta infrastructura hotelera i tambÚ acull alguns dels establiments de mÚs renom de l'oferta gastron˛mica de l'illa. Al vespre, es converteix en una de les zones mÚs animades del municipi.

Des del port es possible arribar fins a sa Mola, des d'on es pot gaudir d'una esplŔndida posta de sol i de la mar oberta amb l'illa de sa Dragonera a l'horitzˇ.

Data ˙ltima modificaciˇ: 03/07/2013 a les 17:13


Ajuntament d'Andratx -  Av. de la Curia, 1 . 07150 Andratx
TelŔfon: 971-628000 Fax: 971-136552
Correu electr˛nic: sac@andratx.cat