Ajuntament d'Andratx

Inici -> El Municipi -> Patrimoni

Les esglésies

Tornar Imprimir

Església Santa Maria façana

LES ESGLÉSIES

El municipi té una herència patrimonial religiosa molt important i rica. Les esglésies parroquials del terme municipal d'Andratx són:

Santa Maria d'Andratx
Aquesta església ja figura a la butla d'Innocenci IV de 1248,  i des de llavors es dedicada a Santa Maria. Durant els segles XIV i XV, estava orientada en sentit perpendicular a l'actual, amb el portal al nord i sense capelles laterals, ni sagristia ni campanar. A mitjans  segle XV, es va fer una torre de defensa separada del cos principal. Al segle XVII, es varen dur a terme reformes estructurals, i al segle XVIII, es va construir un nou temple. Aquesta obra no es va acabar fins el 1800, amb la construcció del cor, el campanar i la capella fonda.

Nostra Senyora del Carme del Port d'Andratx
L'any 1917 va començar la construcció de l'església gràcies als donatius de molts feligresos. Una vegada construït el presbiteri i una capella a cada costat, es va procedir a la benedicció, el 25 de desembre de 1918, dia de Nadal. L'any 1928 varen concloure les obres del temple. Des d'un principi, es va dedicar l'església a la Mare de Déu del Carme.

El Sant Crist de s'Arracó
L'església va ser fundada, l'any 1704, per Antoni Ferrandell Verí. Però, a causa del creixement de la devoció al Sant Crist, es va construir un temple més ample, que es va beneir el 25 de juliol de 1742. L'interior del temple és senzill i està dividit per quatre arcs amb tres capelles laterals a cada costat. La capella de l'altar major és dedicada al Sant Crist. Dins la segona capella de la dreta, hi ha la imatge de la Mare de Déu de la Trapa que procedeix de l'antic monestir trapenc; i als seus peus s'hi troba una urna que conté la imatge d'una Mare de Déu Morta, del segle XVI, procedent del monestir de la Real, la qual fou traslladada a s'Arracó quan es va produir l'exclaustració dels religiosos.
 
Santa Catalina Tomàs de Sant Elm
L'any 1986 es va iniciar la construcció de l'església, segons el projecte de Bartomeu Vaquer. Les obres varen acabar el 1994. L'església està sota l'advocació de Santa Catalina Tomàs i depèn de la parròquia de s'Arracó. Presideix l'altar major una imatge de la santa titular.

La capella de Sant Joaquim i Santa Aina des Camp de Mar
Encara que as Camp de Mar no hi ha cap església edificada, existeix una petita capella sota l'advocació de Sant Joaquim i Santa Aina. És una capella amb l'altar de pedra, presidit per un quadre dels sants titulars. A l'entrada de la capella hi ha una porxada amb bancs de fusta, on els dies d'estiu, es pot escoltar la missa a la fresca.

Contingut relacionat

Documents

Data última modificació: 02/09/2011 a les 12:27


Ajuntament d'Andratx -  Av. de la Curia, 1 . 07150 Andratx
Telèfon: 971-628000 Fax: 971-136552
Correu electrònic: sac@andratx.cat