Ajuntament d'Andratx

Inici -> El Municipi -> Medi fÝsic

El relleu

Tornar Imprimir

Relieve

El relleu del terme municipal d'Andratx es caracteritza per ser muntanyˇs i molt accidentat i estÓ format per la part mÚs meridional de la serra de Tramuntana, la serralada mallorquina mÚs important, que s'estÚn al llarg de 90 km des del cap de sa Mola, al Port d'Andratx, fins al cap de Formentor, a Pollenša i que tÚ continu´tat a l'illa de sa Dragonera.

La part nord del municipi Ús agresta i muntanyosa, on es localitza el punt mÚs alt del terme: la moleta de s'Esclop (928 m). Altres altures importants sˇn les Planes d'en Verd, en Cabrit i de s'Ordi (entre 530 i 660 m), la serra de Garrafa (420-460 m), es Tres Picons (300-310 m) i sa Talaia (309 m).

Cap al sud-est del terme hi ha una sŔrie de valls interiors, on predomina un tipus de sol de llims i argiles que tradicionalment s'ha utilitzat pel conreu, donant un bon rendiment agrÝcola i on es localitzen els nuclis de poblaciˇ.

El litoral compta amb belles platges d'arena fina que alternen amb zones rocoses envoltades de pinar de gran interŔs paisatgÝstic.

La xarxa fluvial del terme estÓ constitu´da per torrents de muntanya, la majoria dels quals nomÚs sˇn funcionals en Ŕpoques de fortes precipitacions.

Els cursos torrencials mÚs importants del terme sˇn el torrent de s'Aguait, que mor as Camp de Mar i el torrent des Saluet, el qual passa per Andratx i desemboca al Port i s'alimenta d'altres torrents que conflueixen a la plana d'Andratx com sˇn els torrents de s'Estret, de ses Penyes i de sa Coma.

Data ˙ltima modificaciˇ: 02/09/2011 a les 11:57


Ajuntament d'Andratx -  Av. de la Curia, 1 . 07150 Andratx
TelŔfon: 971-628000 Fax: 971-136552
Correu electr˛nic: sac@andratx.cat