Ajuntament d'Andratx

Inici -> El Municipi -> Patrimoni

Les torres de defensa

Tornar Imprimir

Torre de cala en Basset

LES TORRES DE DEFENSA
La proximitat a la mar i el perill d'invasiˇ per part de naus pirates i corsÓries va provocar la construcciˇ de torres de defensa i vigilÓncia. Al llarg de la costa andritxola es localitzen:

La torre o castell de Sant Elm
Antic hospital de mariners i oratori constru´t per Jaume II, el 1279, i desmantellat, al segle XVI, a causa de les incursions pirates. DesprÚs de passar per diferents propietaris, el 1886, l'Arxiduc LluÝs Salvador la va comprar i actualment pertany a la Fundaciˇ Illes Balears.

La torre de cala en Basset a Sant Elm
La torre, tambÚ coneguda com sa Rabassada, va ser edificada, el 1583, com a torre de foc per avisar altres punts de la costa de la invasiˇ de naus enemigues, en un punt estratŔgic que domina el freu de sa Dragonera i el comenšament de la costa nord. ╔s de forma cilÝndrica i de petites dimensions.

La torre de Llebeig a sa Dragonera
Es va construir, l'any 1585, per evitar l'entrada de vaixells a la cala del mateix nom i per protegir la torre de na P˛pia. La torre, que va ser restaurada l'any 2004 i habilitada per a l'accÚs, conserva un canˇ a la part superior.

La torre de Sant Carles al Port d'Andratx
Aquesta torre de defensa va formar part de l'antic cinturˇ de talaies costaneres que defensaven l'illa dels atacs pirates. ╔s una edificaciˇ troncoc˛nica de dos cossos, l'interior de la qual estÓ assentat sobre una base de diferents altures, per adaptar-se a la inclinaciˇ del terreny. Es tracta d'una construcciˇ ˙nica a Mallorca, tant per la seva distribuciˇ com per les seves dimensions.

La torre de Sant Francesc al Port d'Andratx
Actualment, aquesta torre estÓ situada al n˙m. 9 del carrer RodrÝguez Acosta, Ús una vivenda privada

La torre des cap Andritxol as Camp de Mar
Aquesta talaia de defensa es va construir entre 1580 i 1582 per defensar l'illa dels atacs pirates i corsaris. EstÓ situada entre Camp de Mar i Cala Fornells, a 180 metres sobre el nivell del mar, cosa que permet gaudir d'unes vistes privilegiades.

Data ˙ltima modificaciˇ: 02/09/2011 a les 12:46


Ajuntament d'Andratx -  Av. de la Curia, 1 . 07150 Andratx
TelŔfon: 971-628000 Fax: 971-136552
Correu electr˛nic: sac@andratx.cat