Ajuntament d'Andratx

Inici -> El Municipi -> Hist˛ria

1- Els primers pobladors

Tornar Imprimir

Calle

L'origen etimol˛gic del nom Andratx Ús incert ja que existeixen diferents teories, la celta, l'Órab i la llatina. Aquesta darrera Ús la mÚs acceptada, segons la qual el top˛nim Andratx provÚ del mot 'antrum' que vol dir coves.

ELS PRIMERS POBLADORS

La informaciˇ sobre els primers pobladors d'Andratx Ús poc coneguda a causa de la manca d'excavacions sistemÓtiques, per˛ l'ocupaciˇ de diferents coves a l'Edat del Bronze Ús constatada. En sˇn exemples les coves de Son Bosc i de Son Fortuny, entre d' altres.MÚs tard, arriba la cultura Pretalai˛tica amb les famoses navetes, les ˙niques restes s'han trobat a ses Basses. 

Ja devers els anys 1300-1000 aC ens trobam amb la cultura Talai˛tica, caracteritzada per grans construccions cicl˛pies, muralles, habitatges i torres (talaiots). Podem destacar el talaiot de Biniorella, el de Son Fortuny i el des CastellÓs a s'Arracˇ.A partir del segle VI aC va comenšar la decadŔncia de la cultura Talai˛tica i l'arribada de nous pobles a les nostres contrades, com els grecs i els p˙nics, principalment pel comerš i la formaciˇ de tropes amb foners. D'aquest intercanvi hi ha restes arqueol˛giques als jaciments en forma de vaixells, Óncores i cerÓmica.

Data ˙ltima modificaciˇ: 26/07/2018 a les 17:34


Ajuntament d'Andratx -  Av. de la Curia, 1 . 07150 Andratx
TelŔfon: 971-628000 Fax: 971-136552
Correu electr˛nic: sac@andratx.cat