Ajuntament d'Andratx

Inici -> El Municipi -> Hist˛ria

2- La dominaciˇ romana, l'alta edat mitjana i Andratx islÓmic

Tornar Imprimir

Barba-roja

La Dominaciˇ Romana
Tot aquest mˇn va patir un canvi amb la conquesta per part dels romans el 123 aC, la fundaciˇ de col˛nies pels soldats i la centuriaciˇ del terreny. D'aquesta Ŕpoca s'han trobat vestigis com camins, viles (Son Mas), vaixells, un milĚliari, etc.; els quals indiquen que hi haguÚ una forta transformaciˇ del nostre terme.

L'Alta Edat Mitjana
DesprÚs arribaren els vÓndals i els bizantins (segles IV-IX dC). La presŔncia d'aquestes civilitzacions es pot constatar grÓcies a les restes cerÓmiques de Son Mas i es Camp de Mar, entre d'altres. No serÓ fins a la conquesta musulmana de l'illa, el 902 de la nostra era, quan es torni a donar un canvi a la nostra fisonomia.

L'Andratx IslÓmic
A Andratx, que va formar part del juz d'Al-Ahwaz, hi havia, amb molta probabilitat, un petit nucli de cases i una mesquita, als voltants del carrer de l'Estrella. Per˛ la resta estava estructurat en alqueries per tot el terme, com Buendar, Ator, Biniorella, Tor, Salmanoir i altres. D'aquesta Ŕpoca ens queden molts de testimonis: sÝnies, molins d'aigua, qanats, aljubs, etc.

Data ˙ltima modificaciˇ: 18/08/2011 a les 12:27


Ajuntament d'Andratx -  Av. de la Curia, 1 . 07150 Andratx
TelŔfon: 971-628000 Fax: 971-136552
Correu electr˛nic: sac@andratx.cat