Ajuntament d'Andratx

Inici -> El Municipi -> Medi fÝsic

El paisatge natural

Tornar Imprimir

Paisatge agrÝcola

El paisatge forestal Ús divers, de gran riquesa natural i presenta les comunitats vegetals pr˛pies de Mallorca. EstÓ compost majoritÓriament per pinar, sobretot a l'Órea de muntanya i a gran part del litoral. La garriga de muntanya amb vastes extensions d'ullastre i garballˇ i espŔcies com la mata, el romanÝ, el xiprell, l'estepa i el cÓrritx tambÚ sˇn molt abundants arreu del terme. En canvi, l'alzinar Ús prÓcticament inexistent, a causa de la seva explotaciˇ per part de l'home, que sempre ha trobat en la natura una font de recursos per a la seva subsistŔncia i per als seus interessos.

La flora del litoral rocˇs i dels esquerps penya-segats estÓ molt condicionada per la proximitat de la mar i les sequeres, que donen lloc a molts endemismes com sˇn el fonoll marÝ, la gatova, el coixinet de monja i l'estepa joana, entre d'altres.

El paisatge agrÝcola ve determinat per la presŔncia de l'ametler, el garrover, la figuera i, en menor mesura, algun arbre fruiter com el taronger, la llimonera i el magraner.

A les zones humides dels torrents creixen la canya, el jonc i el tamarell.

Data ˙ltima modificaciˇ: 02/09/2011 a les 11:57


Ajuntament d'Andratx -  Av. de la Curia, 1 . 07150 Andratx
TelŔfon: 971-628000 Fax: 971-136552
Correu electr˛nic: sac@andratx.cat