Ajuntament d'Andratx

Inici -> El Municipi -> Hist˛ria

4- L'Edat Moderna

Tornar Imprimir

Son Mas reforma

L'Edat Moderna
Tot el segle XVI i part del XVII, es va caracteritzar per dos fets molt importants. Un Ús la revolta de les Germanies, moviment de carÓcter social contra les classes governants ocorregut el 1521, marcat per grans crims, com els dels membres de la famÝlia Despuig de Son Fortuny a mans dels agermanats, i la defensa de la torre de Son Mas en nom del rei. L'altre fet sˇn les incursions corsÓries a la nostra terra per part de turcs i Órabs, on destaquen les dates del 24 d'agost de 1553, el 2 d'agost de 1578 i el 9 de juny de 1643.

Els segles XVI i XVII sˇn dos segles marcats per les fams, les pen˙ries, el decliu demogrÓfic i l'emigraciˇ cap a Ciutat, encara que es va formalitzar la creaciˇ de dos barris a Andratx, el Pantaleu i el Pou Amunt.

El segle XVIII serÓ una Ŕpoca de recuperaciˇ, del creixement de la fesomia actual que tÚ el poble, de la creaciˇ de nuclis petits com sa Coma i s'Arracˇ; i del desenvolupament de l'activitat pesquera i agrÓria. Per˛ tambÚ de certes pen˙ries i avalots populars, a mÚs de les transformacions polÝtiques i institucionals, a causa del Decret de Nova Planta de Felip V, a partir del qual s'inaugurÓ un nou sistema centralitzat d'organitzaciˇ territorial.

Data ˙ltima modificaciˇ: 14/09/2011 a les 10:17


Ajuntament d'Andratx -  Av. de la Curia, 1 . 07150 Andratx
TelŔfon: 971-628000 Fax: 971-136552
Correu electr˛nic: sac@andratx.cat