Ajuntament d'Andratx

Inici

El consistori incorpora 2,4 milions al seu pressupost per a l'adquisició de noves zones d'aparcament

Tornar Imprimir

Pleno 03-09-2018

L'Ajuntament d'Andratx ha aprovat avui matí en la sessió plenària la incorporació als seus pressupostos de 2018 mitjançant inversió financera sostenible d'una partida de 2,384.000 euros per a l'adquisició de parcel·les al municipi, que posteriorment es convertiran en zones d'aparcament

"Som conscients que en els darrers anys la qüestió de l'aparcament en algunes zones del municipi s'ha convertit en un problema, per això fa temps que cercam solucions, i ara la incorporació d'una suma econòmica tan important ens permetrà aconseguir nous espais que sens dubte ajudaran a soliviantar la situació", ha declarat la batlessa d'Andratx Katia Rouarch.

El primer moviment ha estat la creació d'una borsa de possibles zones on s'adquiririen aquestes parcel·les mitjançant aquest 2,4 milions incorporats avui matí. En total, són vuit zones: cinc a Andratx (als voltants del Carrer Galícia, del Carrer Aragó, del Carrer Llibertat, del Carrer Navarra, i de la Plaça d'Espanya), dues més al Port d'Andratx (Carrer Antoni Calafat i Carrer Isaac Peral), i un altra més a s'Arracó, proper a la Plaça General Weyler.

"La nostra idea és la de poder aportar zones d'aparcament en cadascun dels nuclis. S'ha determinat quines zones són les que presenten majors problemes per manca d'estacionament, i s'ha creat un plec tècnic per agilitar l'adquisició de vuit parcel·les", ha afegit Rouarch. En el plec es poden observar els plànols de cadascuna de les vuit zones, i podran concursar els terrenys que queden dins del tram assenyalat i que compleixin amb els requisits mínims exigits, referents a la ubicació, la superfície mínima, la forma geomètrica o la qualificació urbanística.

Aquesta incorporació de 2,4 milions d'euros als pressupostos de 2018 ha estat possible gràcies a la bona gestió econòmica que ve realitzant l'Ajuntament, i que permet incorporar part del superàvit aconseguit durant l'exercici anterior. En aquest sentit, la regidora d'Economia i Hisenda Estefanía Gonzalvo ha declarat que "la política d'aquest consistori és aprofitar al màxim el benefici que aconseguim generar gràcies al treball realitzat amb l'objectiu de que repercuteixi en el dia a dia de tots els andritxols".

La mesura ha estat aprovada amb 14 vots a favor (procedents de PI, PP i MÉS) i tres abstencions, les d'un Partit Socialista que ha manifestat que "és insuficient i s'hauria de destinar més diners a un problema tan important". MÉS, per la seva banda, ha afirmat que "és una necessitat del municipi, i l'Ajuntament ha de donar una imatge d'unitat davant un problema en el qual tots estem d'acord. Però aquesta unitat s'hauria de donar també en altres ocasions".

L'altre punt destacat de la sessió plenària d'avui ha estat la presa de possessió del seu càrrec del regidor del Partit Popular Joan Forteza.

Data última modificació: 03/09/2018 a les 13:08

Aneu a la Seu Electrònica Portal de Transparència (Botó) Aneu a Perfil del Contractant Banner Ajudes lloguer 2019 Banner Visit Andratx Pagament de tributs BOTON ACCESO DIRECTO CERTIFICADOS VIAJES Pagament  de Tributs Ajuntament (Autoliquidacions i Liquidacions) Línia Verda Accessos a tràmits Aneu al Bolg d'Esports boton acceso directo biblioteca Catàleg Patrimoni normas urbanisticas 2007 senderismo watch about boton acceso directo farmacias

Ajuntament d'Andratx -  Av. de la Curia, 1 . 07150 Andratx
Telèfon: 971-628000 Fax: 971-136552
Correu electrònic: sac@andratx.cat