Ajuntament d'Andratx

Inici -> Àrees -> Patrimoni

Andratx incorpora un innovador sistema per a protegir la pell i el cor dels banyistes

Tornar Imprimir

Les dues platges del municipi, Camp de Mar i Sant Elm, comptaran amb aquest punt de salut denominat Hi-Point.

Hi Point San Telmo 2019

L'Ajuntament d'Andratx ha presentat la incoporació d'un nou sistema per a la prevenció del càncer de pell per exposició solar a les platges de Camp de Mar i de Sant Elm.

Aquest sistema, denominat 'Hi-Point' (Health Innovation), genera un informe personalitzat sobre les mesures que ha d'adoptar cada persona per a protegir-se del sol, en funció de les característiques físiques de cada un -que reconeix el sistema mitjançant una pantalla interactiva- i la radiació solar del moment. 

El seu objectiu és promoure la prevenció solar, cardiovascular i d'accidents de banyistes, creant així zones saludables orientades a la promoció de bones pràctiques en la cura activa de la salut. És a dir, informar, assessorar, conscienciar i educar a la població sobre la importància de protegir-se dels raigs UV, i facilitar les eines necessàries per a fer-ho.

A més, el sistema compta amb un desfibril·lador DOC, que cardioprotegerá a banyistes i visitants de la zona, i el botó de connexió directa amb l'112 per a donar resposta a qualsevol tipus d'emergència. Estarà obert al públic les 24 hores, i tindrà també carregadors elèctrics i un mòdul únic d'informació turística.

El projecte compta amb la col·laboració de l'Associació Espanyola contra el Càncer (AECC).

Data última modificació: 12/07/2019 a les 12:29


Ajuntament d'Andratx -  Av. de la Curia, 1 . 07150 Andratx
Telèfon: 971-628000 Fax: 971-136552
Correu electrònic: sac@andratx.cat