Ajuntament d'Andratx

Inici -> El Municipi

Andratx presenta "D'Andratx a Batabanˇ", un record fotogrÓfic de l'emigraciˇ andritxola a Cuba fa un segle

Tornar Imprimir

- Amb motiu del 25Ŕ aniversari de l'agermanament entre els dos municipis.á

- El llibreáreprodueix, restaura i compila imatges de principis del Segle XX, quan molts andritxols van partir cap a Cuba en la recerca de millors oportunitats.

Presentaciˇ llibre D' Andratx a Batabanˇ

Aquest dijous 1 d'agost Andratx ha rememorat la seva hist˛ria recent amb la presentaciˇ del llibre "D'Andratx a Batabanˇ" a la Sala de Plens de l'Ajuntament. Una obra que ha permŔs la reproducciˇ, restauraciˇ i compilaciˇ de desenes de fotografies de la vida quotidiana dels andritxols que a principis del Segle XX van emigrar a Batabanˇ, Cuba, a la recerca d'oportunitats.á

El llibre, de 180 pÓgines, contÚ textos en castellÓ i en catalÓ, i un total de 84 fotografies del Museu de Batabanˇ, recuperades i restaurades pel fot˛graf Oscar Pipkin. La major part d'aquestes instantÓnies -algunes d'elles es podien veure durant la presentaciˇ- sˇn obra d'Arnau Pou Pujol, qui va arribar a Cuba procedent d'Andratx quan tenia 12 anys, i entre 1910 i 1920 va dur a terme la seva labor fotogrÓfica.á

Katia Rouarch, batlessa d'Andratx, ha comandat l'acte, acompanyada del fot˛graf i encarregat de l'elaboraciˇ del llibre Ëscar Pipkin, del President de la Comissiˇ Nacional d'UNESCO, Luis Ramallo; i de Gabriel Covas, andritxol nascut a Cuba que va llegir unes havaneres escrites per ell mateix.

Tots ells van destacar la importÓncia de, d'una manera o una altra, recordar el nostre passat per a comprendre el nostre present, aixÝ com la hist˛rica necessitat dels pobles de buscar millors oportunitats en altres llocs, encara que la direcciˇ pugui variar amb el pas dels anys.

Durant la presentaciˇ es va exposar a la Sala de Plens una part de la colĚlecciˇ de fotografies del fons hist˛ric del museu municipal de Batabanˇ que correspon a la Secciˇ Arnau Pou Pujol, i que estaran exposades durant tot el mes d'agost, rotant entre totes les que estan disponibles.

Aquesta presentaciˇ del llibre s'emmarca dins dels actes commemoratius del 25 aniversari de l'agermanament dels pobles d'Andratx i Batabanˇ. L'exemplar Ús una producciˇ conjunta de la Conselleria de Cultura, Participaci˛ i esports, del Institut d'estudis BaleÓrics i del Ajuntament d' Andratx, coordinats pel Centre UNESCO de Mallorca, imprŔs en Badia GrÓfica i editat per Editorial Ramˇn Llull.

Els textos en castellÓ van ser escrits per Vicente Robinson EcheverrÝa, Orna Robinson EcheverrÝa, Joan Miralles i Montserrat, Joana Catalß, Katia Rouarch, Juan Carlos Guridi i Oscar Pipkin. La traducciˇ no va ser corregida a Mallorca en homenatge a un idioma que desprÚs de 100 anys, ha crescut amb les variacions pr˛pies del lloc.

Data ˙ltima modificaciˇ: 02/08/2019 a les 12:15

Aneu a la Seu Electr˛nica Portal de TransparŔncia (Botˇ) Pagament de tributs Pagament  de Tributs Ajuntament (Autoliquidacions i Liquidacions) Banner Visit Andratx BOTON ACCESO DIRECTO CERTIFICADOS VIAJES LÝnia Verda Accessos a trÓmits Aneu al Bolg d'Esports boton acceso directo biblioteca CatÓleg Patrimoni normas urbanisticas 2007 senderismo watch about boton acceso directo farmacias

Ajuntament d'Andratx -  Av. de la Curia, 1 . 07150 Andratx
TelŔfon: 971-628000 Fax: 971-136552
Correu electr˛nic: sac@andratx.cat