Ajuntament d'Andratx

Inici -> El Municipi -> Espais naturals

L'Ajuntament d'Andratx impulsa el reciclat als seus mercats

Tornar Imprimir

La campanya permet ara el reciclatge d'envasos lleugers, paper i perxes, tot i que s'anirÓ augmentant paulatinament.

Campanya recollida selectiva mercat

El departament de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Andratx ha posat en marxa aquests dies un sistema de recollida selectiva pel tradicional mercat dels dimecres, situat entre el Passeig de Son Mas i la Plaša d'Espanya.

La iniciativa consisteix d'una banda, en la instalĚlaciˇ d'una sŔrie de contenidors repartits pels principals carrers del mercat mercat on es podran dipositar penjadors i altres materials similars; i de l'altre a donar les majors facilitats per a que els propis mercaders i artesans puguin dipositar a diferents bosses i recipients tant envasos lleugers com paper i cartˇ. Posteriorment tot el material, dividit en els diferents tipus de residus, Ús recollit per l'empresa Melchor Mascarˇ.

La idea, com destaca el regidor de Medi Ambient Llorenš Suau, Ús que gradualment es vagi augmentant el nombre de contenidors, i amb aix˛ tambÚ els diferents tipus de residus que s'hi dipositin, incloent-se pr˛ximament la fracciˇ orgÓnica.

"TambÚ estam valorant la possibilitat de que si els mercaders i artesans fan un reciclatge correcte, se'ls pugui reduir la taxa de l'impost de fems, com ja s'ha fet per exemple amb els comeršos i locals del municipi que fan un bon reciclatge", afegeix Suau.

ParalĚlelament a la posada en marxa d'aquesta iniciativa, s'ha anat informant a tots els participants del mercat de com funciona el sistema, transmetent-los a la vegada la importÓncia de separar els residus que generin per al seu posterior reciclatge.

Katia Rouarch, batlessa d'Andratx, ha afegit que Ús necessÓria la colĚlaboraciˇ dels qui treballen en el mercat perquŔ "el que pretenem Ús que a la vegada que es millora i incrementa el reciclatge i la recollida selectiva, tambÚ es tengui un mercat mÚs net i polit. PerquŔ el mercat setmanal d'Andratx gaudeix d'una gran importÓncia i d'un gran prestigi, i tots hem de colĚlaborar per a que aixÝ segueixi".

Data ˙ltima modificaciˇ: 28/08/2019 a les 13:31


Ajuntament d'Andratx -  Av. de la Curia, 1 . 07150 Andratx
TelŔfon: 971-628000 Fax: 971-136552
Correu electr˛nic: sac@andratx.cat