Ajuntament d'Andratx

Inici

Andratx tornarÓ a baixar l'IBI als seus ciutadans

Tornar Imprimir

  • Redueix en un punt percentual l'IBI urbÓ i l'IBI r˙stic
  • ╔s la novena baixada consecutiva de l'impost

Castell Son Mas (petita)

L'Ajuntament d'Andratx aprovarÓ en la pr˛xima sessiˇ plenÓria (dijous, 26 de setembre) una nova reducciˇ de l'Impost de bÚns immobles (IBI) per a l'exercici econ˛mic de 2020. I ho farÓ tant a l'IBI UrbÓ, que passa del 0.54% al 0.53%, com a l'IBI R˙stic, que descendeix del 0.67% al 0.66%.

Es tracta de la novena baixada consecutiva de l'impost, la qual cosa significarÓ que els andritxols i andritxoles tornaran a pagar l'any vinent menys imposts pels seus habitatges i per les seves terres. En total, l'Ajuntament recaptarÓ 175.000 euros menys en concepte d'Impost de BÚns immobles respecte a l'any anterior, encara que com ressalta el regidor d'Hisenda Joan Manera "grÓcies a l'esforš de tots ens podem permetre aquestes reduccions, que acaben repercutint de manera positiva en els ciutadans".

Manera tambÚ ha volgut assenyalar que "abans de prendre la decisiˇ de rebaixar l'impost, ens hem assegurat que aix˛ no significarÓ el minvament de cap servei. Per tant, reduir la recaptaciˇ per aquest concepte no significarÓ restar serveis als ciutadans. Abans al contrari, ja que seran ells els qui hauran de pagar menys", i afegeix que "podem afrontar aquesta rebaixa grÓcies a la bona situaciˇ econ˛mica en la qual es troba en aquests moments l'Ajuntament".

No obstant aix˛, el regidor d'Hisenda no ha volgut obviar que la situaciˇ podria sofrir variacions en dates vinents cas de que finalment es resolguin diverses sentŔncies en contra del consistori. "Com deia, passem per un moment de molt bona salut econ˛mica; per˛ estem condicionats a les possibles indemnitzacions que puguin recaure sobre l'Ajuntament, que podria acabar pagant tots els desastres duts a terme durant anys en matŔria d'urbanisme. Cal estar preparats per si es confirmen els pitjors auguris".

Respecte a la reducciˇ de l'Impost sobre BÚns immobles, tant en l'UrbÓ com en el R˙stic, comenšarÓ a aplicar-se a partir de gener de 2020.

Finalment, Manera no ha volgut perdre l'oportunitat per demanar que es reguli la Llei 2/2012 d'estabilitat pressupostÓria i sostenibilitat financera -la coneguda com a 'Llei Montoro'-, que impedeix que els Ajuntaments que gaudeixen de bona salut econ˛mica, com Ús el cas d'Andratx, puguin afrontar despeses que es fan necessÓries pel municipi. "Creiem que les entitats locals han de poder invertir en les necessitats dels ciutadans, que sˇn qui acaben sofrint de manera directa aquesta desajustada llei, perquŔ desprÚs de realitzar les contribucions, aquestes no es veuen reflectides en reinversions en la seva localitat".

Data ˙ltima modificaciˇ: 20/09/2019 a les 10:09

Aneu a la Seu Electr˛nica Portal de TransparŔncia (Botˇ) Pagament de tributs Pagament  de Tributs Ajuntament (Autoliquidacions i Liquidacions) Banner Visit Andratx BOTON ACCESO DIRECTO CERTIFICADOS VIAJES LÝnia Verda Accessos a trÓmits Aneu al Bolg d'Esports boton acceso directo biblioteca CatÓleg Patrimoni normas urbanisticas 2007 senderismo watch about boton acceso directo farmacias

Ajuntament d'Andratx -  Av. de la Curia, 1 . 07150 Andratx
TelŔfon: 971-628000 Fax: 971-136552
Correu electr˛nic: sac@andratx.cat