Ajuntament d'Andratx

Inici -> └rees -> Joventut

Andratx impulsa una campanya per controlar la poblaciˇ de moixos asilvestrats i millorar el seu benestar

Tornar Imprimir

El consistori aplicarÓ al municipi el denominat mŔtode CES, consistent en la captura, esterilitzaciˇ i posterior amollada dels felins.

Campanya moixos

Les Órees de Medi Ambient i Promociˇ Econ˛mica de l'Ajuntament d'Andratx han posat en marxa de manera conjunta una campanya amb l'objectiu de controlar la poblaciˇ dels moixos de carrer i millorar el seu benestar, mitjanšant l'aplicaciˇ del mŔtode CES, consistent en la captura, esterilitzaciˇ i posterior amollada dels felins.

La iniciativa, que ve subvencionada pel Departament de Promociˇ Econ˛mica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca, pretÚn evitar a mÚs els problemes mediambientals que una sobrepoblaciˇ de moixos pot provocar. I ho fa amb el lema 'millor per a tots'.

Per tant, com destaca el regidor de Medi Ambient Llorenš Suau, existeix un doble objectiu en la campanya: d'una banda, "aconseguir una sostenibilitat en el n˙mero de moixos de carrer a zones urbanes del municipi; i de l'altra, millorar el benestar i el comportament d'aquests animals".

Per a fer-ho, l'Ajuntament centrarÓ les seves funcions en tres facetes o passos: la captura d'aquests moixos assilvestrats, generalment mitjanšant la instalĚlaciˇ de gÓbies en les zones on s'han detectat col˛nies de moixos de carrer. Posteriorment aquests moixos sˇn esterilitzats i desparasitats, i se'ls aplica un antibi˛tic. El mateix dia que sˇn intervinguts tornen al seu hÓbitat natural, o bÚ es duen a la canera o a protectores i es donen en adopciˇ.

En qualsevol cas, i com destaca el regidor de Promociˇ Econ˛mica Toni Bordoy, la conscienciaciˇ serÓ tambÚ part important de l'actuaciˇ, aixÝ com la intervenciˇ dels ciutadans. Mentre duri la campanya es repartiran fullets explicatius en els quals, entre d'altres, s'incideix tambÚ en aquesta importÓncia de l'actuaciˇ ciutadana, detallant-se que han d'avisar a l'Ajuntament si coneixen nuclis superpoblats de gats assilvestrats, aixÝ com difondre el missatge amb l'objectiu d'arribar a la major gent possible.

"La nostra intenciˇ Ús la de millorar les condicions dels moixos de carrer, tenir un major control sobre ells, i que existeixi una bona relaciˇ entre ciutadans i animals" ha destacat Bordoy, qui ha insistit tambÚ en la importÓncia de la colĚlaboraciˇ ve´nal a l'hora d'aplicar el mŔtode CES.

Aquesta iniciativa va comenšar a dur-se a terme a grans ciutats, com ParÝs i Londres, i la seva prÓctica ja Ús habitual en gran part dels municipis espanyols. El programa serÓ subvencionat per l'Ajuntament i pel Consell, per la qual cosa serÓ completament gratu´t per a aquells que vulguin dur els els moixos de carrer a esterilitzar.

Segons es detalla en el fulletˇ, els problemes que ocasionen les col˛nies de moixos de carrer incontrolats, en ambients urbans, sˇn la deterioraciˇ de les condicions de salubritat de l'entorn en els que els moixos sˇn alimentats (males olors, brutÝcia, dispersiˇ d'escombraries...); la presŔncia de plagues associades; el risc per a la salut en determinades ubicacions; riscos per a la seguretat; i problemes ve´nals, per renous, maullades, baralles..

Data ˙ltima modificaciˇ: 26/09/2019 a les 12:44


Ajuntament d'Andratx -  Av. de la Curia, 1 . 07150 Andratx
TelŔfon: 971-628000 Fax: 971-136552
Correu electr˛nic: sac@andratx.cat