Ajuntament d'Andratx

Inici -> El Nostre Ajuntament

Andratx posa en marxa la campanya contra la processionària

Tornar Imprimir

Recupera el sistema d'endoterapia, implantat ja l'any passat, i que consisteix en injectar a l'arbre un líquid que evita la proliferació de l'insecte.

Endoterapia procesionaria 2019

L'Ajuntament d'Andratx ha recuperat aquests dies el sistema de tractament contra la processionària que tan bon resultat va donar l'any passat. Es tracta d'un mètode denominat endoteràpia, consistent en injectar directamente a la soca de l'arbre un líquid biocida que evita la proliferació de l'insecte.

El sistema s'aplicarà a totes les zones urbanes públiques del municipi amb presència de pins, posant especial ènfase a les zones de col·legis i parcs infantils. 

"És un sistema molt menys invasiu que els emprats tradicionalment i, després dels bons resultats obtinguts l'any passat, el primer que ho vam posar en funcionament, hem decidit tornar a fer-ho per lluitar contra el problema recurrent de la processionària", ha declarat el regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Andratx, Llorenç Suau.

L'efecte d'aquest tractament, que evita que les erugues formin els nius a les branques dels pins, és de sis mesos, i té una eficàcia d'entre el 95% i el 98%. A més, els forats que es facin per injectar el líquid es poden tornar a emprar durant anys. 

La processionària està considerada com l'insecte defoliador més important dels pinars espanyols, arribant a poder devastar pinars sencers si no es combat a temps. A més, les erugues estan cobertes de pèls urticants que es desprenen i suren en l'aire, pel que poden provocar perilloses reaccions alèrgiques en persones i animals.

Data última modificació: 04/10/2019 a les 10:44

Aneu a la Seu Electrònica Portal de Transparència (Botó) Pagament de tributs Pagament  de Tributs Ajuntament (Autoliquidacions i Liquidacions) Banner Visit Andratx BOTON ACCESO DIRECTO CERTIFICADOS VIAJES Línia Verda Accessos a tràmits Aneu al Bolg d'Esports boton acceso directo biblioteca Catàleg Patrimoni normas urbanisticas 2007 senderismo watch about boton acceso directo farmacias

Ajuntament d'Andratx -  Av. de la Curia, 1 . 07150 Andratx
Telèfon: 971-628000 Fax: 971-136552
Correu electrònic: sac@andratx.cat