Ajuntament d'Andratx

Inici

Andratx posa en marxa la campanya contra la processionÓria

Tornar Imprimir

Recupera el sistema d'endoterapia, implantat ja l'any passat, i que consisteix en injectar a l'arbre un lÝquid que evita la proliferaciˇ de l'insecte.

Endoterapia procesionaria 2019

L'Ajuntament d'Andratx ha recuperat aquests dies el sistema de tractament contra la processionÓria que tan bon resultat va donar l'any passat. Es tracta d'un mŔtode denominat endoterÓpia, consistent en injectar directamente a la soca de l'arbre un lÝquid biocida que evita la proliferaciˇ de l'insecte.

El sistema s'aplicarÓ a totes les zones urbanes p˙bliques del municipi amb presŔncia de pins, posant especial Ŕnfase a les zones de colĚlegis i parcs infantils. 

"╔s un sistema molt menys invasiu que els emprats tradicionalment i, desprÚs dels bons resultats obtinguts l'any passat, el primer que ho vam posar en funcionament, hem decidit tornar a fer-ho per lluitar contra el problema recurrent de la processionÓria", ha declarat el regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Andratx, Llorenš Suau.

L'efecte d'aquest tractament, que evita que les erugues formin els nius a les branques dels pins, Ús de sis mesos, i tÚ una eficÓcia d'entre el 95% i el 98%. A mÚs, els forats que es facin per injectar el lÝquid es poden tornar a emprar durant anys. 

La processionÓria estÓ considerada com l'insecte defoliador mÚs important dels pinars espanyols, arribant a poder devastar pinars sencers si no es combat a temps. A mÚs, les erugues estan cobertes de pŔls urticants que es desprenen i suren en l'aire, pel que poden provocar perilloses reaccions alŔrgiques en persones i animals.

Data ˙ltima modificaciˇ: 04/10/2019 a les 10:44

Aneu a la Seu Electr˛nica Portal de TransparŔncia (Botˇ) Botˇ Cita PrŔvia Botˇ Pagament de tributs voluntari 2015 Pagament de tributs Pagament  de Tributs Ajuntament (Autoliquidacions i Liquidacions) Banner Visit Andratx BOTON ACCESO DIRECTO CERTIFICADOS VIAJES LÝnia Verda Accessos a trÓmits Botˇ Inacua Esports Andratx boton acceso directo biblioteca CatÓleg Patrimoni Botˇn Visor Urbanismo normas urbanisticas 2007 senderismo watch about boton acceso directo farmacias

Ajuntament d'Andratx -  Av. de la Curia, 1 . 07150 Andratx
TelŔfon: 971-628000 Fax: 971-136552
Correu electr˛nic: sac@andratx.cat