Ajuntament d'Andratx

Inici

Andratx posa en marxa un programa d'estimulaciˇ de la mem˛ria per a les persones majors del municipi

Tornar Imprimir

El consistori s'ha adherit al programa d'estimulaciˇ cognitiva i habilitats socials del Consell de Mallorca.

Presentaciˇ curs cognitiva 2019

Aquest divendres 18 d'octubre, a les 9.30h, arrencarÓ la primera sessiˇ de grup del programa d'estimulaciˇ congnitiva i habilitats socials per a persones majors, que es faran cada divendres fins al proper mes de maig al Casal de les Mestresses de Can Riera d'Andratx.

El programa, que serÓ impartit per l'Institut MallorquÝ d'Afers Socials desprÚs de l'acord entre l'Ajuntament andritxol i el Consell de Mallorca, pretÚn principalment reforšar la mem˛ria d'aquestes persones majors estimulant les capacitats cognitives que s'hagin pogut veure afectades pel pas dels anys.

A mÚs, mitjanšant aquestes sessions tambÚ s'aconsegueix enfortir les relacions interpersonals, es treballa l'autonomia d'aquestes persones majors, aixÝ com el seu benestar emocional i la integraciˇ social.

Els destinataris sˇn principalment persones majors de 60 anys, per˛ tambÚ d'altres que, encara sense tenir-los, mitjanšant una valoraciˇ tŔcnica es constati que viuen una situaciˇ assimilable.

"Va ser una gran alegria i motivaciˇ rebre la proposta per part de les Mestresses de casa de fer algun programa o taller per a estimular la mem˛ria. De tot d'una ens vam posar en contacte amb l'IMAS, i des del primer moment tot van ser facilitats", explica la regidora de Gent Gran de l'Ajuntament d'Andratx Ruth Mateu, qui afegeix que "Ús fonamental cuidar el nostre cos, per˛ tambÚ ho Ús cuidar la nostra ment".

El taller consistirÓ en sessions de grup setmanals (encara queden alguna places disponibles), previstes cada divendres a les 9.30h, propiciant que el grup sigui un espai de suport mutu, amb atenciˇ comunitÓria, atenciˇ individual i directa, i atenciˇ familiar en funciˇ de les necessitats detectades.

El programa forma part del catÓleg de tallers d'estimulaciˇ cognitiva de l'IMAS, que compleix 25 anys en aquest 2019 i en el qual participen cada any unes 2000 persones majors de tota Mallorca.

Data ˙ltima modificaciˇ: 15/10/2019 a les 11:15

Aneu a la Seu Electr˛nica Portal de TransparŔncia (Botˇ) Pagament de tributs Pagament  de Tributs Ajuntament (Autoliquidacions i Liquidacions) Banner Visit Andratx BOTON ACCESO DIRECTO CERTIFICADOS VIAJES LÝnia Verda Accessos a trÓmits Aneu al Bolg d'Esports boton acceso directo biblioteca CatÓleg Patrimoni normas urbanisticas 2007 senderismo watch about boton acceso directo farmacias

Ajuntament d'Andratx -  Av. de la Curia, 1 . 07150 Andratx
TelŔfon: 971-628000 Fax: 971-136552
Correu electr˛nic: sac@andratx.cat