Ajuntament d'Andratx

Inici -> Àrees -> Cultura

Bando Municipal informació COVID-19

Tornar Imprimir

logo Ayuntamiento

En relació amb les darreres notícies relatives al COVID-19 (coronavirus) i amb l'objectiu de contribuir a la tranquilitat i prudència de la ciutadania, us inform:

Mesures genèriques de protecció individual, d'acord amb les instruccions de la Conselleria de Salut i Consum:

  • Rentar-se les mans sovint amb aigua i sabó, o amb alguna solució alcohòlica.
  • Evitar el contacte estret amb persones que mostrin signes d'afecció respitaròria, com ara tos o esternuts.
  • Mantenir una distància d'un metre, aproximadament, amb les persones que presentin signes d'infecció respitatòria aguda.
  • Tapar-se la boca i el nas amb mocadors d'ún sol ús en tossir o esternudar.

Aquestes mesures, a més, protegeixen de malalties freqüents, com la grip. A Espanya no cal prendre precaucions especials amb els animals ni amb els aliments per evitar infectar-se amb aquest coronavirus. Cal tenir a més en compte que la població general sana no necessita mascaretes.

Pel que fa als col·lectius, i sempre segons les indicacions de la Conselleria de Salut i Consum:

  • Queda prohibit, durant els propers 30 dies, la celebració d'actes culturals, socials i qualsevol reunió a partir de mil persones.
  • Els aconteixements esportius que reuneixin a més de mil persones es duran a terme a porta tancada. Els de menys de mil persones, inclòs l'esport base, es podrà celebrar amb l'entrada de públic, però amb l'autorització prèvia de la Direcció General de Salut Pública.
  • Es recomana en qualsevol cas evitar tot el possible els actes, esdeveniments o celebracions on es pugui preveure una aglomeració important de persones.

D'altra banda, volem informar també d'aquestes recomanacions locals:

  • Es recomana a aquells ciutadans andritxols que hagin de fer ús del Servei d'Atenció al Ciutadà de l'Ajuntament d'Andratx (SAC) que ho faci de manera responsable i, en els casos possibles, facin el registre i/o consultes per via telemàtica (Seu Electrònica) o telefònica (971 62 80 00).
  • El Centre de Salud d'Andratx continua funcionant amb normalitat, amb modificacions en la manera d'atendre al pacient. Es prega un ús responsable del PAC i de la resta de serveis sanitaris.
  • El servei d'aigües i clavegueram d'Andratx (GESBA) tancarà les seves oficines d'atenció al client a partir del dilluns 16. Totes les gestions administratives s'hauran de fer via email (gesba.andratx@acciona.com) o via telefònica (971 23 52 67). S'habilitarà també un telèfon 24h per urgències: 666 491 528.

Totes aquestes informacions poden quedar subjectes a modificacions que s'aconsellin en cada moment des de les autoritats sanitàries.

La Conselleria recomana que, davant qualsevol dubte de salut, la població es dirigeixi al servei d'atenció telefònica 061 Salut Respon.

Així mateix, per afavorir l'accés a informació rigorosa i actualitzada la Conselleria ha activat la pàgina web coronaviurus.caib.es i el telèfon 900 101 863.

Data última modificació: 14/03/2020 a les 23:25


Ajuntament d'Andratx -  Av. de la Curia, 1 . 07150 Andratx
Telèfon: 971-628000 Fax: 971-136552
Correu electrònic: sac@andratx.cat