Ajuntament d'Andratx

Inici -> Àrees

L'Ajuntament d'Andratx injectarà 450.000 euros addicionals per atendre totes les sol·licituds d'ajut

Tornar Imprimir

- Entre d'altres, s'ampliarà la plantilla de serveis socials, s'ha creat una partida per a ajudes al lloguer, i s'augmenten els serveis d'ajuda a domicili i d'aliments per a famílies.

- Algunes d'aquestes mesures ja estan en marxa. D'altras hauran de ser Varias de estas medidas ya están en marcha. Otras tendrán que ser ratificades pel Ple.

logo Ayuntamiento

L'Ajuntament d'Andratx destinarà una nova partida de 450.000 euros a l'Àrea de Serveis Socials amb l'objectiu d'atendre totes les sol·licituds d'ajut del municipi, dirigides sobretot a les famílies en situació vulnerable i amb menys recursos, davant la crisi provocada pel COVID -19. Una quantitat econòmica que prové del superàvit municipal de 2019.

D'aquesta manera, s'incrementaran els recursos municipals que la població tenia ja a la seva disposició, ampliant també la plantilla amb tres treballadores familiars més i una treballadora social més, així com les vies d'accés als serveis socials, ampliant l'horari fins a les 20h . Tot per intentar atendre l'augment de les peticions i donar resposta de manera àgil a totes les sol·licituds.

"Hem de destinar tots els nostres recursos econòmics, humans i materials en l'àrea de Serveis Socials, en els ajuts socials amb l'objectiu ferm pal·liar la situació d'aquells que s'han vist més afectats, però tenint a tots presents, perquè no podem deixar ningú enrere ", ha destacat l'alcaldessa d'Andratx Katia Rouarch, que ha afegit que" algunes d'aquestes mesures, com l'ampliació de plantilla o els ajuts a l'lloguer, ja estan en marxa, mentre que altres hauran de ser ratificades en la sessió plenària de aquest mes ".

Precisament el de les ajudes al lloguer és un dels serveis nous que ja s'han posat en marxa. Fins a la data ja s'han destinat 20.000 € a aquest ajut -encara que la quantitat pot augmentar- per a les famílies que paguen un lloguer però no tenen ingressos o aquests són insuficients. Es prioritzaran les famílies amb menors o amb persones grans al seu càrrec.

Pel que fa als serveis que ja es donaven des de l'Ajuntament, s'amplia el servei de menjar a famílies, que s'espera arribarà a unes 80 famílies del municipi. Igualment es doblarà la quantitat d'aliments donats a Càritas, i s'intensificaran les ajudes per al pagament de factures de subministrament (aigua, llum, etcètera).

D'altra banda, s'ampliarà també el Servei d'Ajuda a domicili, en gran part amb la incorporació de les noves treballadores a la plantilla. A més, des que es decretés l'Estat d'Alarma s'estan oferint a les famílies ateses altre tipus d'ajudes com poden ser fer la compra d'aliments o de productes farmacèutics.

"El que pretenem amb aquesta nova partida és posar-nos en marxa des de ja, des del primer moment, per intentar cobrir les necessitats bàsiques que sens dubte necessita i necessitarà la població més vulnerable", ha declarat Xisca Castell. La regidora de Serveis Socials ha volgut agrair també l'immens treball que està realitzant tota la plantilla de l'departament de Serveis Socials, "treballant més que mai, perquè el primer són les persones, i hem d'estar al seu costat en tot moment".

Castell també ha volgut constatar que durant aquests dies es prestarà especial atenció a les dones víctimes de violència de gènere, així com als seus fills i filles, amb un seguiment professional de tots ells. A més, les educadores socials i la psicòloga de l'departament segueixen atenent, via telemàtica i / o telefònica, a tot aquell que ho pugui necessitar, mentre que el programa de Policia Tutor ofereix el seu assessorament o informació en relació als adolescents.

Més col·laboració entre les administracions

Des de que es decretés l'Estat d'Alarma, s'han intensificat les relacions entre administracions, així com amb els ciutadans. Entre d'altres, l'Ajuntament ha adquirit i instal·lat mampares de protecció per als taulells dels Centres de Salut d'Andratx, Port d'Andratx i s'Arracó.

Precisament amb el personal dels centres de salut s'està col·laborant des del primer moment proporcionant-subministrament material ja sigui aquest aportat pel consistori i per la col·laboració ciutadana.

S'ha posat en marxa, amb la col·laboració voluntària de ciutadans del municipi, de Protecció Civil, i d'altres entitats privades, la neteja i desinfecció de les vies públiques de tots els nuclis poblacionals, especialment les zones més transitades.

Finalment, recordar que el personal treballador del Centre de Dia està en contacte amb les famílies dels usuaris, i davant de qualsevol urgència es desplacen al domicili. Si cal, de manera coordinada amb les treballadores familiars.

Amb totes aquestes actuacions, l'Ajuntament d'Andratx treballa per poder donar una resposta a la complicada situació a què ens enfrontem tots, i estar a prop de les persones i famílies més vulnerables i més necessitades. Katia Rouarch ha afegit en aquest sentit que "aquesta partida podria augmentar en funció de les necessitats que es poguessin anar detectant".

Data última modificació: 09/04/2020 a les 16:17

Aneu a la Seu Electrònica Portal de Transparència (Botó) Pagament de tributs Pagament  de Tributs Ajuntament (Autoliquidacions i Liquidacions) Banner Visit Andratx BOTON ACCESO DIRECTO CERTIFICADOS VIAJES Línia Verda Accessos a tràmits Aneu al Bolg d'Esports boton acceso directo biblioteca Catàleg Patrimoni normas urbanisticas 2007 senderismo watch about boton acceso directo farmacias

Ajuntament d'Andratx -  Av. de la Curia, 1 . 07150 Andratx
Telèfon: 971-628000 Fax: 971-136552
Correu electrònic: sac@andratx.cat