Ajuntament d'Andratx

Inici -> El Nostre Ajuntament -> Sessions del Ple

Informacions d'interés Covid-19

Tornar Imprimir

Recull de totes les publicacions d'interès amb les mesures i disposicions relacionades amb la situació derivada de l'Covid-19.

logo Ayuntamiento

Mesures econòmiques:

S'ha generat un paquet de mesures econòmiques, dins de les competències de l'Ajuntament i que s'anirà implementant a curt termini, per mirar de pal·liar la situació econòmica derivada de la pandèmia.

Entre d'altres, es suspèn el pagament a Escoletes, Centre de Dia, Escola de Música i Escola d'Adults; exencions en les taxes d'ocupació de la via pública, es reduexien taxes...

Trobaran tota la informació detallada d'aquestes mesures en aquest enllaç.

També s'ha aprovat una modificació amb la que es permetrà l'ampliació de les terrasses dels bars i restaurants del municipi mentre duri l'Estat d'Alarme. En aquest enllaç trobaran els paràmetres necessaris.

Primeres mesures socials:

Paral·lelament s'han generat diverses ajudes socials, i se'n han ampliat d'altres, per mirar de donar suport a les famílies en situació vulnerable que es veuen més afectades per la situació.

En total, s'han injectat 450.000€ més a l'àrea de Serveis Socials per, entre d'altres, afrontar una ampliació provisional de la plantilla, crear una partida d'ajuda al lloguer, ampliar el servei de menjar per a famílies, o augmentar el servei d'ajuda domiciliària. 

Trobaran tota la informació detallada d'aquestes mesures en aquest enllaç.

Evolució de la desescalada:

El diumenge 21 de juny entravem en la denominada 'nova normalitat', un cop superada la Fase 3 del Pla per a la Transició, i que estableix una sèrie de mesures de prevenció necessàries per a fer front a la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19. Trobaran la informació completa en aquest enllaç.

El dilluns 8 de juny Mallorca entra en  la Fase 3 de la desescalada, que suprimeix certes restriccions fixades en l'inici de l'Estat d'Alarma, i ofereix una obertatura en alguns punts. En aquest enllaç trobaran la informació completa.

El dilluns 25 de maig Mallorca entrava en la Fase 2 de la desescalada, que suprimeix certes restriccions fixades en l'inici de l'Estat d'Alarma, i ofereix una obertatura en alguns punts. En aquest enllaç trobaran la informació completa.

El dilluns 11 de maig Mallorca entrava en la Fase 1 de la desescalada, que suprimeix certes restriccions fixades en l'inici de l'Estat d'Alarma, i ofereix una obertatura en alguns punts. En aquest enllaç trobaran la informació completa.

Informació municipal davant el Coronavirus:

L'Ajuntament d'Andratx va determinar el dilluns 16 de març -immediatament després al Reial Decret pel qual s'establia l'Estat d'Alarma- una sèrie de mesures de contenció en lo que refereix a competències municipals. Medidas que complementen les establertes pel Govern de les Illes Balears i pel Govern de l'Estat, i que poden trobar de manera completa en aquest enllaç.

Abans, el divendres 13 de març es publicava un Ban Municipal amb informació de servei, i que poden consultar en aquest enllaç.

Quéda't a casa:

Es la màxima premisa en aquests moments. Excepte per extrema necessitat, queda't a casa. En aquest sentit, tots els grups polítics amb representació a l'Ajuntament d'Andratx  en el Ayuntamiento de Andratx van fer un comunicat conjunt estenent aquesta petició a tota la ciutadanía. 

També des de l'Ajuntament es va fer un vídeo amb diferents personalitats del municipi amb aquesta mateixa sol·licitud: queda't a casa.

Més informacions:

- Decret del regidor de l'àrea de transports referent a la reducció dels serveis de taxis municipals durant l'Estat d'Alarma.

- Comunicat de la suspensió dels procediments de contractació per la crisis sanitària

- Es reprenen els terminis de procediments l'1 de juny

- Protocol de mesures preventives per limitar l'impacte del COVID-19 a l'Arxiu

- Protocol de mesures preventives per limitar l'impacte del COVID-19 a la Biblioteca Municipal

- Informació pràctica del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES) del Ministeri de Sanitat.

- Guia sobre mesures laborals excepcionals contra el Covid-19 aprovades pel Reial Decret-Llei 2020

- Guies de salut laboral per sectors (Ibassal)

- Què heu de saber sobre el nou coronavirus COVID-19?

- Conselleria de Salut

- Facebook de l'Ajuntament d'Andratx

Web: Informació Govern de les Illes Balears

Descàrrega darxius

Contingut relacionat

Documents

Imatges

Esquema Nova Normalitat Recomenacions 1 Recomenacions 2

Vegeu més imatges

Data última modificació: 21/06/2020 a les 18:15


Ajuntament d'Andratx -  Av. de la Curia, 1 . 07150 Andratx
Telèfon: 971-628000 Fax: 971-136552
Correu electrònic: sac@andratx.cat