Ajuntament d'Andratx

Inici -> El Nostre Ajuntament -> Sessions del Ple

Cancel·lada la Nit de l'Art de s'Arracó 2020

Tornar Imprimir

Cancel·lació Nit de l'Art de s'Arracó 2020

L'Ajuntament d'Andratx lamenta comunicar la cancel·lació de la Nit de l'Art de s'Arracó 2020, prevista pel proper 30 de juliol.

Donada la situació d'extrema precaució en què ens trobam davant la pandèmia mundial provocada pel COVID-19, i la incertesa que impera per a les properes setmanes,  segons la informació disponible, i per responsabilitat, ens veiem amb la obligació cancel·lar l'edició de la Nit de l'Art de s'Arracó 2020. La nostra prioritat en aquest moments és la de salvaguardar la salut dels artistes, organitzadors, voluntaris, entitats i establiments de s'Arracó, i de tots els ciutadans i visitants.

La decisió s'ha pres a partir de dues premisses principals:  d'una banda, per responsabilitat davant l'estat d'emergència i de confinament en què ens trobam, del qual desconeixem quan i com recuperarem  la normalitat de la vida quotidiana. Sobretot pel que fa a l'organització d'esdeveniments multitudinaris, com és la Nit de l'Art de s'Arracó, pels que caldria la conformitat i autorització amb les recomanacions de les autoritats sanitàries, per poder garantir la seguretat per a tota la població.

De l'altra, tot i que encara manquen tres mesos per a la Nit de l'Art 2020, la impossibilitat d'organitzar un esdeveniment com aquest  ara mateix. Cal tenir en compte que es tracta d'un esdeveniment que dur molts de mesos de preparació, en el qual necessitam la implicació de tot el poble.

A més, s'ha pres la decisió de suspendre-la i no d'ajornar-la perque sense un calendari cert,  i tractant-se d'un esdeveniment com aquest, és difícil planificar-la i organitzar-la en poc temps més endavant, sense existir garanties suficients de quan i com es podran celebrar aquests grans esdeveniments.

Esperam, per tant, que la ciutadania entengui la decisió, molt meditada i consensuada per part dels artistes col·laboradors, i presa amb molta tristesa, donada la importància, l'arrelament, i la brillantor d'aquesta Nit de l'Art tan esperada per tots. Especialment pels arraconers i arraconeres, que cada any la fan tan especial. Al 2021 tornarem amb més força que mai.

Agraïm novament la col·laboració de l'Associació Arte s'Arracó , i a tots els artistes participants, per la seva feina incansable any rera any, i per la seva comprensió en aquests moments tan complicats. És gràcies a ells que aquesta Nit de l'Art de s'Arracó s'ha convertit en una de les manifestacions   artístiques més significatives de Mallorca.

I finalment,agrair i encomanar a tots els ciutadans del municipi d'Andratx a continuar amb aquest confinament que, segur, acabarà prest. Aviat ens tornarem a reunir amb els nostres familiars, amics i veïnats i, com no, tornarem a gaudir de l'art.

Data última modificació: 09/05/2020 a les 17:42


Ajuntament d'Andratx -  Av. de la Curia, 1 . 07150 Andratx
Telèfon: 971-628000 Fax: 971-136552
Correu electrònic: sac@andratx.cat