Ajuntament d'Andratx

Inici -> └rees -> Hisenda

Informaciˇ sobre l'entrada en la Fase 3 de la desescalada

Tornar Imprimir

logo Ayuntamiento

Des d'aquest dilluns 8 de juny Andratx, com la resta de Mallorca, entra en la Fase 3 de la desescalada.

Es continuaran, per tant, reobrint serveis i activitats municipals importants per a la ciutadania, seguint les mesures preventives adequades, i es suprimiran algunes restriccions vigents des de que es decretÚs l'Estat d'Alarma, mentre que d'altres es modificaran. 

Algunes d'aquestes:

- Acaben les franges horÓries per a tots els colĚlectius, pel que ja es podrÓ sortir al carrer a passejar i fer exercici a qualsevol hora del dia. 

- Mobilitat entre illes sense restriccions

- Obertura de les escoletes municipals Es Sol d'Andratx i Es Saluet del Port d'Andratx, de manera assistencial amb el 50% de la seva capacitat i amb els infants on la mare i el pare facin feina presencial, complint amb totes les mesures que marca la Conselleria de Sanitat i la Conselleria d'Educaciˇ.

- Permeses reunions de fins a 20 persones, a domicilis i a l'aire lliure, excepte quan siguin convivents. 

- Establiments i comeršos minoristes poden obrir al 50% del seu aforament total, amb horari d'atenciˇ prioritari per a majors de 65 anys.

- Les terrasses a l'aire lliure podran ser ocupades fins al 75% de la seva capacitat. A mÚs, es permetrÓ obrir al p˙blic per a consum al local, sempre que no es superi el 75% del seu aforament. Finalment, estarÓ permŔs el consum a la barra sempre que es garanteixi una separaciˇ mÝnima de dos metres entre clients o grups de clients, similar a la distÓncia que s'estableix entre taules. 

- Les activitats de temps lliure dirigides a la poblaciˇ infantil i juvenil es podran reprendre amb la meitat de la seva capacitat habitual, i amb un mÓxim de 200 participants. 

- Es permetran activitats de turisme actiu i de natura per a grups de fins a 30 persones. 

- Les vetlles es podran fer amb un mÓxim de 50 persones si sˇn a l'aire lliure, i de 25 si es celebren en espais tancats, mentre que pels enterraments o comiat per cremaciˇ es restringeix a 50 persones.

- Les noces es podran celebrar amb un mÓxim de 150 persones en espais a l'aire lliure, o de 75 en espais tancats, sempre que no es superi el 75% de l'aforament del recinte.

En qualsevol cas, demanam a la poblaciˇ prudŔncia i responsabilitat, i recordam que s'han de seguir mantenint les mesures de seguretat i higiene de rentat de mans, distÓncia de dos metres, i mascareta, que continua essent obligat˛ria. El virus segueix al carrer. Aix˛ Ús una passa envant que ens alegra a tots; no  facem que sigui enrera.

Trobaran adjunta la publicaciˇ Ýntegra ahir al BOE referent a l'entrada de Mallorca a la Fase 3.

TambÚ trobaran adjunt el decret 3/2020, de 7 de juny, pel qual s'estableixen mesures de flexibilitzaciˇ, regulaciˇ i graduaciˇ de determinades restriccions a les Balears per a la transiciˇ cap a una nova normalitat.

Algunes d'aquestes mesures poden ser modificades durant els pr˛xims dies pel Govern de les Illes Balears. Anirem informant en tot moment, aixÝ com de les eventuals modificacions que pugui fer el propi Ajuntament.

Per a posibles dubtes, es poden posar en contacte amb la Policia Local d'Andratx (971 62 80 08) i als telŔfons habilitats per l'Ajuntament 971 62 80 00, 971 62 80 01 i 971 62 80 02.

DescÓrrega darxius

Data ˙ltima modificaciˇ: 21/06/2020 a les 17:38


Ajuntament d'Andratx -  Av. de la Curia, 1 . 07150 Andratx
TelŔfon: 971-628000 Fax: 971-136552
Correu electr˛nic: sac@andratx.cat