Ajuntament d'Andratx

Inici -> └rees

Andratx comenša l'estudi per rehabilitar l'ecosistema natural i agrari de Can Fasser

Tornar Imprimir

Visita Can Fasser agosto 2020

Ajuntament d'Andratx i UIB han visitat aquesta setmana la Finca de Can Fasser, al Port d'Andratx, amb l'objectiu d'iniciar un estudi que permeti realitzar el projecte de rehabilitaciˇ de l'ecosistema natural i agrari de la finca.

El batle d'Andratx, Joan Manera; la primera tinent de batle i regidora de patrimoni, Katia Rouarch; i el regidor de medi ambient, Llorenš Suau, van anar a la finca acompanyats de representants del Grup de recerca de climatologia, hidrologia, riscs naturals i territori de la Universitat de les Illes Balears.

Ells seran ara els encarregats d'assessorar l'Ajuntament en la redacciˇ d'aquest projecte, que pretÚn entre d'altres desenvolupar i potenciar la flora i fauna mediterrÓnia present en la zona, aixÝ com recuperar el patrimoni etnol˛gic i el sistema de regadiu de la finca, a mÚs de ubicar-hi un nou Centre d'Interpretaciˇ de sa Dragonera.

Iniciativa pr˛pia

L'Ajuntament d'Andratx tÚ la intenciˇ de posar en marxa aquest projecte per iniciativa pr˛pia, desprÚs de tres anys consecutius en els quals s'ha rebutjat la seva solĚlicitud de que es tingui en compte a l'hora d'adjudicar els finanšaments mitjanšant l'impost de turisme sostenible. S'entenia des del consistori que era un projecte que casava a la perfecciˇ amb els requisits que requereix l'ecotaxa, per˛ no ha estat aixÝ.

Ara, serÓ l'Ajuntament qui durÓ endavant el projecte, amb l'assessorament de l'esmentat Grup de recerca de climatologia, hidrologia, riscs naturals i territori de la UIB.

Ajuntament d'Andratx i Ministeri d'Agricultura, Alimentaciˇ i Medi Ambient del Govern van acordar en 2017 que seria el consistori qui gestionÚs la finca durant els pr˛xims 30 anys. Des d'enšÓ es pretÚn la recuperaciˇ paisatgÝstica de la finca, la seva adaptaciˇ a la morfologia actual del litoral del Port d'Andratx, i la recuperaciˇ d'una zona humida de rellevant valor ecol˛gic. L'objectiu del consistori Ús el d'obrir la finca a la ciutadania, i acollir-hi el centre d'interpretaciˇ del parc natural de sa Dragonera, aixÝ com altres exposicions itinerants de temÓtica mediambiental.

Data ˙ltima modificaciˇ: 14/08/2020 a les 10:14

Aneu a la Seu Electr˛nica Portal de TransparŔncia (Botˇ) Botˇ Cita PrŔvia Botˇ Pagament de tributs voluntari 2015 Pagament de tributs Pagament  de Tributs Ajuntament (Autoliquidacions i Liquidacions) Banner Visit Andratx BOTON ACCESO DIRECTO CERTIFICADOS VIAJES LÝnia Verda Accessos a trÓmits Botˇ Inacua Esports Andratx boton acceso directo biblioteca CatÓleg Patrimoni Botˇn Visor Urbanismo normas urbanisticas 2007 senderismo watch about boton acceso directo farmacias

Ajuntament d'Andratx -  Av. de la Curia, 1 . 07150 Andratx
TelŔfon: 971-628000 Fax: 971-136552
Correu electr˛nic: sac@andratx.cat