Ajuntament d'Andratx

Inici

L'Ajuntament d'Andratx baixarÓ l'Impost de BÚns Immobles al 2021

Tornar Imprimir

- Davant la complicada situaciˇ que es preveu, el consistori decideix mantenir la baixada de l'impost.

- SerÓ el desŔ any consecutiu que baixa l'IBI a Andratx.

Castell Son Mas (petita)

L'Ajuntament d'Andratx tornarÓ a reduir l'Impost de bÚns immobles (IBI) per a l'exercici econ˛mic de 2021, tant per a l'IBI UrbÓ com per a l'IBI r˙stic, si -com s'espera- s'aprova aquest dijous en la sessiˇ plenÓria ordinÓria en la que s'aprovaran de manera provisional les ordenances fiscals i els preus p˙blics per a l'exercici 2021.

SerÓ aixÝ la desena baixada de l'impost, que es veurÓ redu´t en un punt percentual en ambdˇs casos. D'aquesta manera, l'IBI UrbÓ passarÓ del 0.53% al 0.52%, mentre que l'IBI R˙stic passarÓ del 0.66% al 0.65%. La reducciˇ comenšarÓ a aplicar-se a partir de gener de 2021.

"Dit d'una altra manera, aix˛ significa que l'any que ve tots els andritxols i andritxoles pagaran menys imposts pels seus habitatges i les seves terres que aquest any, lo que pensam Ús molt important tenint en compte la situaciˇ en la que ens trobam en aquests moments", ha declarat el batle i regidor d'urbanisme Joan Manera.

Manera ha volgut destacar tambÚ la importÓncia de mantenir aquesta rebaixa fiscal perquŔ "la situaciˇ econ˛mica tampoc Ús la mÚs bona per al consistori ara mateix, ja que a les despeses inesperades que ha generat la presŔncia de la Covid s'han d'afegir les indemnitzacions a les que s'ha fet front, com els 14 milions de Monport". No obstant aix˛, ha reiterat una vegada mÚs que "el mÚs important Ús el dia a dia dels andritxols, i per aix˛ s'ha fet un esforš per a continuar rebaixant imposts".

En total, l'Ajuntament recaptarÓ al 2021 uns 100.000 euros menys en concepte d'Impost de BÚns immobles respecte a l'any anterior.

Finalment, el batle d'Andratx ha volgut solĚlicitar una vegada mÚs la regulaciˇ de la Llei 2/2012 d'estabilitat pressupostÓria i sostenibilitat financera perquŔ els Ajuntaments que han mantingut una bona salut econ˛mica en els darrers anys puguin afrontar despeses necessÓries per al municipi. Lo que, que amb la coneguda com a 'Llei Montoro', no Ús possible.

Data ˙ltima modificaciˇ: 23/09/2020 a les 10:32

Aneu a la Seu Electr˛nica Portal de TransparŔncia (Botˇ) Botˇ Cita PrŔvia Botˇ Pagament de tributs voluntari 2015 Pagament de tributs Pagament  de Tributs Ajuntament (Autoliquidacions i Liquidacions) Banner Visit Andratx BOTON ACCESO DIRECTO CERTIFICADOS VIAJES LÝnia Verda Accessos a trÓmits Botˇ Inacua Esports Andratx boton acceso directo biblioteca CatÓleg Patrimoni Botˇn Visor Urbanismo normas urbanisticas 2007 senderismo watch about boton acceso directo farmacias

Ajuntament d'Andratx -  Av. de la Curia, 1 . 07150 Andratx
TelŔfon: 971-628000 Fax: 971-136552
Correu electr˛nic: sac@andratx.cat