Ajuntament d'Andratx

Inici

Andratx estrena un documental sobre el centenari del 'Setmanari Andraitx'

Tornar Imprimir

El reportatge aborda l'origen i la importÓncia de la publicaciˇ al municipi a travÚs d'alguns dels seus protagonistes.

Estrena documental Setmanari Andraitx

'Cent anys del setmanari Andraitx'. Amb aquest explÝcit titular l'Ajuntament d'Andratx ha volgut rendir tribut i record al naixement al 1920 d'una publicaciˇ de gran arrelament i tradiciˇ al municipi.

A manera de documental, s'ha fet un recorregut per l'origen i la traject˛ria del 'Setmanari Andratx', desaparegut definitivament al 1971. Per a fer-ho s'ha comptat amb els testimonis de persones molt vinculades a la publicaciˇ, i que van ser clau en el seu desenvolupament, com tres dels seus treballadors (tant de la impremta com de la redacciˇ); un nÚt del fundador del setmanal; una nÚta de l'impressor; o un familiar de la signatura mÚs reconeguda del setmanal, Baltasar Porcel.

"El documental recull un testimoni oral impabagle dels 100 anys de publicaciˇ del Setmanari Andratx. Un material que perdurarÓ i que podrem transmetre a les futures generacions grÓcies a aquest documental. Agrair el treball realitzat a totes les persones implicades i, especialment, a les persones que ens han deixat el seu testimoni", ha declarat la regidora de cultura de l'Ajuntament d'Andratx Ruth Mateu.

Per part seva, Katia Rouarch, regidora de patrimoni i arxiu, ha destacat que "Ús una mem˛ria viva, ja que moltes de les persones que van treballar i van contribuir al setmanal segueixen amb nosaltres. Un patrimoni immaterial d'un gran valor, que volÝem recuperar i conservar mitjanšant aquest format que li permetrÓ perdurar en el temps".

En l'acte d'estrena del documental, celebrat aquest divendres al Castell de Son Mes, seu de l'Ajuntament, han estat presents diverses autoritats polÝtiques, destacant la Vicepresidenta i Consellera de Cultura Bel Busquets; el batle d'Andratx Joan Manera juntament amb diversos regidors de la corporaciˇ municipal; alguns dels progatonistes de la filmaciˇ; el director del documental; aixÝ com un centenar d'espectadors.

DesprÚs de la seva emissiˇ s'ha celebrat una taula rodona amb la participaciˇ d'alguns dels participants en el documental, com Rafel Oliver, Gabriel TomÓs, Gaspar Rossllˇ, i el seu director Pere Sßnchez. Posteriorment s'ha dut a terme una demostraciˇ del funcionament de la impremta Gaveuax, utilitzada per a imprimir el setmanal Andratx durant molts anys, que data de 1844, i que ha estat cedida a l'Ajuntament per l'Associaciˇ Empresarial d'Arts GrÓfiques de Balears.

El documental 'Cent anys del setmanari Andratx' estÓ produ´t per Alvent Produccions i ha estat dirigit per Pere Sßnchez.

Web: Teaser documental 'Cent anys del setmanari Andraitx'

Data ˙ltima modificaciˇ: 25/09/2020 a les 20:26

Aneu a la Seu Electr˛nica Portal de TransparŔncia (Botˇ) Botˇ Cita PrŔvia Botˇ Pagament de tributs voluntari 2015 Pagament de tributs Pagament  de Tributs Ajuntament (Autoliquidacions i Liquidacions) Banner Visit Andratx BOTON ACCESO DIRECTO CERTIFICADOS VIAJES LÝnia Verda Accessos a trÓmits Botˇ Inacua Esports Andratx boton acceso directo biblioteca CatÓleg Patrimoni Botˇn Visor Urbanismo normas urbanisticas 2007 senderismo watch about boton acceso directo farmacias

Ajuntament d'Andratx -  Av. de la Curia, 1 . 07150 Andratx
TelŔfon: 971-628000 Fax: 971-136552
Correu electr˛nic: sac@andratx.cat