Ajuntament d'Andratx

Inici

Aprovat el pressupost per a 2021: 23.724.600 euros

Tornar Imprimir

- Aquesta quantitat es veurÓ notablement incrementada a partir de l'abril, amb la incorporaciˇ dels romanents.

- Uns pressuposts fets amb "la premisa de donar suport als ciutadans i ciutadanes per superar els efectes de la covid-19, i a impulsar la reactivaciˇ econ˛mica del municipi", destaca el batle d'Andratx Joan Manera.

- Les ajudes socials per lloguer i aliments veuen doblats els seus imports

logo Ayuntamiento

L'Ajuntament d'Andratx ha aprovat aquest dijous en sessiˇ plenÓria els pressupostos municipals per a 2021, que ascendeixen a un total de 23.724.600 euros, una quantitat prÓcticament igual a la de l'exercici de 2020, ja que tan sols hi ha un lleu descens del 0.89% (213.000 euros).

Unes quantitats que, no obstant aix˛, es veuran incrementades amb la incorporaciˇ dels romanents a partir del mes d'abril, a causa de la suspensiˇ de les regles fiscals. Principalment, aquests aniran destinats a inversions i subvencions.

El batle d'Andratx Joan Manera, responsable tambÚ de les Órees d'Economia i Hisenda, ha desglossat en el ple les lÝnies generals d'aquests nous pressupostos, destacant que s'han fet amb una premissa clara, "la de donar suport als ciutadans i ciutadanes per superar els efectes de la covid-19, i a impulsar la reactivaciˇ econ˛mica del municipi".

En aquest sentit, destaca Manera, seran uns pressupostos basats en les ajudes socials (es dobleguen, per exemple, les partides destinades a les ajudes al lloguer i l'adquisiciˇ d'aliments); en la promociˇ econ˛mica i de comerš; i en la intensificaciˇ de la promociˇ turÝstica. LÝnies totes elles que seran complementades amb la incorporaciˇ a partir d'abril dels romanents.

I tot aix˛, sense pujar impostos als ciutadans. "No Ús el moment", ha assenyalat Manera, ressaltant de fet que enguany es tornarÓ a baixar l'Impost de BÚns immobles (en un punt percentual tant en r˙stic com en urbÓ). TambÚ es preveu una disminuciˇ d'uns 400.000€ en l'impost sobre construccions, instalĚlacions i obres; i d'entorn d'un 10% en les plusvÓlues.

En l'apartat de subvencions, destaca l'augment d'un 31% de mitjana als centres educatius del municipi; l'augment d'un 25% a les entitats culturals; o la creaciˇ de noves subvencions per a fer front al covid19, com la que s'atorgarÓ a entitats esportives per les despeses extra derivades de la pandŔmia, o per a diferents projectes d'associacions de comerš.

Joan Manera ha volgut ressenyar novament que "la previsiˇ municipal Ús que el pressupost real visqui una pujada important amb la incorporaciˇ dels romanents a partir d'abril, i que amb aix˛ puguem fer costat a tanta gent, treballadors, aut˛noms, petit comerš... que s'estÓ veient afectat per aquesta male´da pandŔmia".

Web: Sessiˇ plenÓria 28-01-2021

Data ˙ltima modificaciˇ: 29/01/2021 a les 09:47

Aneu a la Seu Electr˛nica Portal de TransparŔncia (Botˇ) Botˇ Cita PrŔvia Botˇ Ajudes socials covid19 Pagament de tributs Pagament  de Tributs Ajuntament (Autoliquidacions i Liquidacions) Banner Visit Andratx BOTON ACCESO DIRECTO CERTIFICADOS VIAJES LÝnia Verda Accessos a trÓmits Botˇ Inacua Esports Andratx boton acceso directo biblioteca CatÓleg Patrimoni Botˇn Visor Urbanismo normas urbanisticas 2007 senderismo watch about boton acceso directo farmacias

Ajuntament d'Andratx -  Av. de la Curia, 1 . 07150 Andratx
TelŔfon: 971-628000 Fax: 971-136552
Correu electr˛nic: sac@andratx.cat